Toestellen
25 februari 2010 - Ron Smeets

Samsung Jet 2 het eerst naar India

Sinds de zomer van 2009 ligt de Samsung Jét bij ons in de winkels. Nu, ruim een half jaar later is het nog steeds een van de populairste high-end Samsung toestellen.

Dat er een opvolger zal komen is misschien wel logisch, maar of dat de Jét 2 zal zijn die het eerst op de Indiase markt uitgebracht wordt en exact dezelfde specs heeft als de Jét die wij al kennen, lijkt mij onwaarschijnlijk.

Hoe dan ook, de Koreaanse fabrikant heeft deze week de Jét 2 onthuld in India. Het toestel licht daar per direct in de winkels en kost, los, zo'n 320 Euro. Het heeft er alle schijn van dat Samsung de originele Jét voor de Indiase markt een iets 'nieuwer naampje' gegeven heeft om de mobiele bellers ter plekke te doen geloven dat ze een nieuwer model kopen. Een andere reden kan ik zo gauw niet bedenken.

Zoals gezegd zijn de specs, vergeleken bij de 'eerste' Jét, niet gewijzigd. De Jét 2 heeft ook weer een 3.1 inch WVGA AMOLED display, 5 megapixel camera, WiFi, GPS, de TouchWiz 2.0 User Interface en dezelfde 800MHz processor. Verder heeft de Jét 2 ook de 3D Media Gate UI (volgens mij hetzelfde als de 3D Cube Interface van het 'eerste' model), Google Pussh Email, Samsung's eigen Dolphin Browser en diverse embedded SNS (Social Network Services) features. Uiterlijk zie ik zo op het eerste oog ook geen enkel verschil met de Jét zoals die bij ons in de winkels ligt. Samsung-Jet-2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.