Nieuws
24 januari 2008 - Ron Smeets

Samsung jaagt op M800 lek

Bijna twee weken geleden lekten de eerste foto's en specificaties uit van de Samsung M800 (foto), de Amerikaanse versie van de F490.

Schijnbaar is dat bij de Koreaanse toestelfabrikant in het verkeerde keelgat geschoten want de oorspronkelijke bron, Mobiledia werd enkele dagen later bestookt met een brief vol juridisch wapengekletter over wat Samsung allemaal zou gaan ondernemen als de foto's en specs niet direct verwijderd werden.

Bovendien eiste Samsung dat Mobiledia de bron zou vrijgeven omdat men 'sterke vermoedens had' dat de informatie op illegale wijze verkregen was.

Omdat Mobiledia, net als de meeste blogs (ook MC, red.), gerund wordt door vrijwillgers die zich een dure rechtzaak of juridische procedure niet kunnen veroorloven werd besoten het bericht offline te halen. Dit ondanks het feit dat de blogger zelf duidelijk liet weten dat hij de foto's en specificaties gewoon op een site van Samsung gevonden had waar hij als journalist toegang toe had.

Op z'n minst een beetje kinderachtig van Samsung, temeer omdat de gelekte M800 nu niet echt als een super venieuwend of uniek toestel gezien kan worden, Het is bijna letterlijk een kopie van de Europese F490 die, zoals gezegd, al een tijdje bekend is.Gerelateerde links:
Samsung M800 is de Amerikaanse versie van de F490
Samsung F490 officieel geintroduceerd
Eerste video van de Samsung P720 en F490
Samsung F490 en P720 gespot in de Oekraine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.