Toestellen
05 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

Samsung introduceert stof en waterdichte Galaxy S4 Active

Het zat er al aan te komen een stof en waterdicht Galaxy toestel. Met de Galaxy S4 gaat Samsung, de concurrentiestrijd aan met de waterdichte Sony Xperia Z. De Galaxy S4 Active in Urban Grey is pas vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar, welke datum precies is niet bekend gemaakt. De Galaxy S4 Active heeft net iets andere specificaties dan zijn normale broer.

Samsung Galaxy S4 Active

De Galaxy S4 Active is helemaal gericht op actievelingen die onder alle omstandigheden in contact willen blijven, zónder zich zorgen te hoeven maken om hun smartphone. De Galaxy S4 Active is gekwalificeerd met IP67 norm voor stof en waterdichtheid en daarmee gaat het de Xperia Z voorbij, die heeft namelijk IP57, de S4 Active kan 1 meter onder water gedurende maximaal dertig minuten. Daardoor kun je bijvoorbeeld onderwaterfoto’s maken met de speciale ‘Aqua Mode’ setting voor de camera.
01_GT-I9295_Back_gray_Standard_Online
Het toestel heeft dezelfde een 1,9 GHz quad core processor  maar een 5,0 inch Full HD TFT LCD scherm (443 PPI) ipv een Super AMOLED op de S4 verder een 2600 mAh accu en een 8 megapixel camera. Ook handig: de volumeknop aan de zijkant kun je gebruiken om snel  een foto te maken. Als je de volumeknop langer indrukt, transformeert de camera in een LED zaklamp. En met met ‘Glove Touch’ kun je het scherm ook met handschoenen aan bedienen. Zoals we dit kennen van de Nokia Lumia 920.
Galaxy%20S4%20Active_NL_Black_Front_RGB_HR01
Verder is het toestel uitgerust met alle handen software mogelijkheden voor de reiziger waaronder Met ’S Travel’ (Trip Advisor) aan boord heb je toegang tot lokale informatie, aanbevelingen en reistips. Maar ook ’S Translator' zoals we dat al van de S4 kennen, net als ‘Sound & Shot’ daarmee kun je op hetzelfde moment zowel een foto maken én het bijbehorende geluid vastleggen en met ‘Story Album’ voorzie je jouw foto’s van extra informatie, zoals de (GPS) locatie en aantekeningen.
Galaxy%20S4%20Active_NL_Black_Staand%20rechts_RGB_HR01
De Samsung Galaxy S4 Active in Urban Grey is vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 649,- incl. BTW.

Nederlands persbericht

Delft, 5 juni 2013 – Samsung introduceert de GALAXY S4 Active. Deze smartphone is helemaal gericht op actievelingen die onder alle omstandigheden in contact willen blijven, zónder zich zorgen te hoeven maken om hun smartphone. De duurzame GALAXY S4 Active kan meer verdragen dan je verwacht van een smartphone, van een stootje tijdens het bergbeklimmen tot dertig minuten onder water.

Maximale duurzaamheid
De Samsung GALAXY S4 Active biedt bescherming tegen stof en water. De smartphone is gekwalificeerd met IP67, de hoogste standaard qua bescherming voor smartphones. Daardoor kun je je smartphone gerust meenemen naar het strand of een mountainbiketocht.  Het binnenwerk is volledig afgesloten, zodat stof niet binnendringt. De smartphone is ook waterbestendig tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal dertig minuten. Daardoor kun je onderwaterfoto’s maken in de zee. Of dobber ontspannen rond op een luchtbed en luister naar muziek via de waterbestendige koptelefoon-aansluiting.

Groter uithoudingsvermogen
De GALAXY S4 Active zorgt voor voldoende energie tijdens al je activiteiten. Letterlijk. Met een 2600 mAh accu en een 1,9 GHz quad core processor, biedt de smartphone de kracht, snelheid en uithoudingsvermogen die jij nodig hebt. Het 5,0 inch Full HD TFT LCD scherm (443 PPI) laat de nieuwste games en films van je scherm spatten in oogverblindende kleuren. En hoe hoog je de berg ook opgaat, met ‘Glove Touch’ kun je het scherm ook met handschoenen aan bedienen.

De GALAXY S4 Active heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde, zodat je al je ervaringen haarscherp kunt vastleggen. Met de unieke ‘Aqua Mode’ kun je zelfs onder water foto’s maken. Ook handig: de volumeknop aan de zijkant kun je gebruiken om snel  een foto te maken. Als je de volumeknop langer indrukt, transformeert de camera in een krachtige LED zaklamp. Ideaal tijdens glamping in de wildernis.

Rijkere ervaringen
De GALAXY S4 Active is de ideale reisgenoot. Met ’S Travel’ (Trip Advisor) aan boord heb je toegang tot lokale informatie, aanbevelingen en reistips. Wil je desondanks toch de weg vragen maar lukt het niet om dat in een vreemde taal te doen? ’S Translator’ zorgt dat gesproken of getypte woorden direct vertaald worden. Via ‘Sound & Shot’ kun je op hetzelfde moment zowel een foto maken én het bijbehorende geluid vastleggen en met ‘Story Album’ voorzie je jouw foto’s van extra informatie, zoals de (GPS) locatie en aantekeningen. Om de loze uurtjes te vullen kun je via ‘Group Play’ samen met je vrienden tegelijkertijd genieten van muziek, foto’s, documenten en games. Mits zij een GALAXY S4, GALAXY S4 mini of GALAXY Mega hebben.

Tijd besparen
De GALAXY S4 Active heeft meerdere functies die je een hoop tijd besparen. Zo bedien je met ‘Smart Pause’ het scherm met je ogen. Als je een video kijkt, wordt het beeld automatisch gepauzeerd zodra je even wegkijkt. En als je je ogen weer richt op het scherm gaat de video vanzelf verder. Met ‘Air View’ hoef je enkel je vinger bóven de content te houden en je krijgt een preview te zien van je e-mail, fotogalerij, video of aantekening. Via ‘Air Gesture’ kun je met een simpele handbeweging een nieuw muzieknummer opzetten, door een webpagina scrollen of een gesprek aannemen. De functie ’S Health’ helpt je ten slotte om je gezondheid op peil te houden. Samen met ‘S Health Accessory’ houd je bijvoorbeeld je hartslag, gewicht en slaapgedrag bij.

Content en services
Met de GALAXY S4 Active kun je heel eenvoudig content delen. Het zoeken en binnenhalen van (nieuwe) content, zoals video’s, games en muziek, wordt makkelijker dankzij Samsung Hub. Dit is de plek waar je overzichtelijk toegang hebt tot al je entertainment. Met Samsung ‘WatchON’ kun je de smartphone gebruiken als afstandsbediening voor je TV en Samsung Link zorgt ervoor dat je content direct kunt delen met andere devices. Tot slot gebruik je ‘ChatON’ om jouw vrienden op de hoogte te houden van al je actieve belevenissen.

De GALAXY S4 Active in Urban Grey is vanaf de zomer in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 649,- incl. BTW.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl