Toestellen
15 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung introduceert de Pixon12

Hij zat er al aan te komen, de 12 Megapixel versie van de Samsung Pixon en gisteren is het toestel dan ook officieel aangekondigd voor de Nederlandse markt.

Tijdens een persevent in de omgeving van Woerden kon de verzamelde pers gisterenmiddag onder het genot van een ritje in een cabrio de Samsung Pixon12 uitproberen. De eerste indruk van het cameragedeelte van het toestel is wat mij betreft zeer positief. De Pixon12 is met het opstarten van de camera en het maken van foto's (sluiter- en focus-vertraging) minimaal net zo snel als de Jét.

Over de kwaliteit van de foto's kan ik echter nog niet veel zeggen omdat de demo toestellen na het cabrioritje weer ingeleverd moesten worden. Ik hoop snel een review exemplaar in handen te krijgen. De Samsung Pxon12 zal eind deze maand (Augustus) al in de winkels liggen en hij krijgt een adviesprijs van €579 Euro.

De specs:
- Quad band GSM
- Dual band HSPA
- 12 MP Camera met Xenon en Power LED flits
- 28mm groothoeklens met Digitale Zoom, Touch Auto Focu
- Video opname in D1 kwaliteit (720x480), 30fps
- 3.1 inch AMOLED display
- WiFi
- Bluetooth met A2DP support
- GPS
- FM Radio met RDS
- 150MB intern geheugen
- microSD geheugenkaart optie (max 16GB)
- 1000 mAh Accu
Afmetingen: 108 x 53 x 13.8mm (hxbxd)

Samsung-Pixon12 Samsung-Pixon12-Back

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.