Geruchten
24 januari 2008 - Ron Smeets

Samsung i900 vanaf September in de winkels?

Ruim een week geleden dook de Samsung i900 op in het geruchtencircuit.

Volgens de Franse site MobiFrance heeft een van hun Samsung bronnen inmiddels bevestigd dat het toestel er inderdaad aan staat te komen maar wel pas na deze zomer. De i900 zou vanaf September in de winkels moeten liggen. Het zou overigens wel een toestel worden met een full-touchscreen front.

De bron claimt ook dat de specs die vorige week, samen met een photoshop afbeelding waarvan de echtheid overigens niet bevestigd wordt, uitlekten redelijk kloppen met de waarheid. Ik heb de betreffende specificaties hieronder nog eens op een rijtje gezet.

De vraag is nu natuurlijk hoe betrouwbaar deze Franse bron zal blijken te zijn. Vooralsnog blijf ik het onder de noemer 'geruchten' scharen.

MobiFrance heeft zelf ook even gephotoshopt, maar ook die afbeelding heeft vooralsnog niets met de i900 te maken. Het is namelijk een foto van de F490 waarop een Windows Mobile desktop 'geplakt' is. We zullen dus nog even moeten wachten op de eerste echte spy-pics van de i900. Wellicht dat er in Barcelona meer bekend gemaakt wordt.

- Quad band GSM

- UMTS, HSDPA (7.2 Mbps)

- Een 3.5 inch (8.7cm) 240 x 400 pixel touchscreen display

- Windows Mobile 6.1

- 5 Megapixel camera

- WiFi

- Bluetooth

- GPS

- MicroSD (max. 8GB)

- TV Out

- FM Radio

Behalve bovenstaande hardware specs worden ook al diverse software opties genoemd:

- JAVA MIDP 2.0

- RSS Reader

- Streaming Audio en Video

- MSN Messenger

- Opera 9.0 BrowserGerelateerde links:
Samsung i900 gespot
Samsung M800 is de Amerikaanse versie van de F490
Samsung F490 officieel geintroduceerd
Eerste video van de Samsung P720 en F490
Samsung F490 en P720 gespot in de Oekraine
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.