Toestellen
09 juni 2008 - Ron Smeets

Samsung i900 Omnia aangekondigd

Dit toestel werd voor het eerst gespot tijdens het Tele-Visie event, enkele weken geleden in Nieuwegein, maar de geruchten over de i900 doen al langer de ronde en de afgelopen weken lekten steeds meer foto's uit.

Dit weekend hebben de Koreanen de i900 Omnia, zoals de officiele winkelnaam zal worden, officieel aangekondigd. Het toestel zal in volle glorie gepresenteerd worden tijdens de komende CommunicAsia Expo in Singapore (van 17 tot 20 Juni) maar de specs zijn nu alvast door Samsung openbaar gemaakt.

De i900 Omnia wordt een Windows Mobile 6.1 toestel met dezelfde User Interface als de onlangs geintroduceerde F490 TouchWiz. Verder heeft de i900 een 3.2 inch WQVGA display (240x400) en dezelfde optische muis (midden onder het display) als we van de i780 gewend zijn.

Andere specs die het waard zijn genoemd te worden zijn de 5 megapixel camera met gezichts- en lach-herkenning, een ingebouwde GPS ontvanger, WiFi, quad-band GSM met UMTS en HSDPA (7.2Mbps) support, FM Radio met RDS, Bluetooth met A2DP, 8 of 16 (afhankelijk van de uitvoering) Gigabyte intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie.

De Samsung i900 Omnia zal vanaf Juni op de Aziatische markt gaan komen en een maand later ook in Europa zijn opwachting maken. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Via: GSM ArenaGerelateerde links:
Samsung F480 TouchWiz ook gepresenteerd
Samsung F480 'TouchWiz' over enkele weken te koop
Nieuwe foto's van de Samsung i900 gespot
TeleVisie 2008 primeur: Samsung i900
Videopreview van Samsung's TouchWiz user interface
Samsung i900 vanaf September in de winkels?
Samsung i900 gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.