Toestellen
30 oktober 2008 - Ron Smeets

Samsung i780 vs Palm Treo Pro

De boys van Pocketnow hebben twee Smartphones verrgeleken die in de VS, naar eigen zeggen, bijzonder hot zijn.

Beide toestellen, de Palm Treo Pro en Samsung i780 (die daar onder de naam 'Epix' bij AT&T verkocht wordt) zijn ook in Nederland verkrijgbaar. De Samsung i780 is, met de aankondiging van de i7110 en de snelheid waarmee de Koreanen toestellen uitpoepen, zelfs al bijna aan zijn end-of-life datum gekomen.

Onderstaande, ruim negen minuten durende, video geeft een goed beeld van de overeenkomsten en de verschillen tussen de twee.

In het kort: de Samsung wint als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid, performance (processorcapaciteit en werkgeheugen) en uithoudingsvermogen van de accu, terwijl de Treo Pro mooier vorrmgegeven en iets goedkoper is (unlocked)

http://www.youtube.com/watch?v=9t5TxYmApro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.