Toestellen
20 oktober 2008 - Ron Smeets

Samsung i7110 officieel aangekondigd

De Symbian Smartphone Show, waarvoor ik maandag al naar Londen ben afgereisd, moet nog beginnen maar op de valreep, en natuurlijk niet geheel toevallig, heeft Samsung de eerste nieuwe Symbian Smartphone van deze week alvast aangekondigd.

Ik heb het dan natuurlijk over de i7110 die enkele maanden geleden voor het eerst in het geruchtencircuit opdook en waarvan de meeste specs dus al geruime tijd bekend waren.

Het toestel zal volgende maand (November) in de winkels verschijnen maar welk prijskaartje er aan zal hangen heeft Samsung nog even geheim gehouden. Wellicht dat we die informatie morgen hier in Londen ergens kunnen lospeuteren.

Zoals uit de specs blijkt wordt de i7110 een bijzonder compleet toestel dat maar weinig te wensen over laat. Een 2.6 inch touchscreen display, GPS, WiFi, 5 megapixel camera, UMTS, HSDPA zijn allemaal standaard aanwezig. Maar als je dan toch wilt muggenziften dan zou je natuurlijk kunnen roepen dat het display 'slechts' QVGA resolutie heeft en dat de camera 8 megapixels en een Xenon flitser ontbeert ;) Ach, in ruil voor die 'tekortkomingen' is Samsung er wel in geslaagd om de sloot aan opties in een toestel te proppen dat slechts 12.9 milimeter 'dik' is.

Foto hieronder via: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.