Toestellen
05 december 2006 - Ron Smeets

Samsung i600: Ultra Series 3G Smartphone met HSDPA

De Koreaanse toestelmaker kondigde vandaag, tijdens de eerste dag van de ITU Telecom World in Hong Kong, haar nieuwste toestel in de Ultra Series aan, de i600. En ja, deze Samsung is ook bedoeld voor de Europese markt.

Deze 3G Smartphone, wiens volledige typenaam de Ultra Messaging i600 zal zijn, is volgens Samsung de eerste Windows Mobile Smartphone met UMTS en HSDPA ondersteuning. Bovendien is het ook de eerste Smartphone die standaard web-applicaties zoals podcasting en RSS Feeds aan boord heeft.

Geheel in stijl met de andere Ultra Series toestellen behoort de i600 met 11.8mm ook tot de platste modellen in haar klasse. In combinatie met het Windows Mobile OS heeft de i600 ook push-mail en synchronisatie software voor Outlook en Exchange omgevingen standaard aan boord. Andere 'Microsoft' functies zoals Windows Media Player 10, Pocket MSN en een mobiele Office versie voor het openen en bewerken van Word, Excel en Powerpoint bestanden behoren ook tot de standaard uitrusting.

De overige specs mogen er ook zijn. Een 1.3MP cam voor het maken van foto's en video's en een VGA versie aan de voorzijde om te kunnen beeldbellen. Verder heeft de i600 ook nog:

- Bluetooth 2.0 (met A2DP)

- 2.3 inch QVGA display

- 64Mb RAM, 128Mb ROM

- microSD geheugenkaart

Verder heeft ie wel wat weg van de i607 'BlackJack' die we eerder al zagen en die behalve in de VS ook in Europa, bij Orange, uitgebracht zou worden (zie bij 'Gerelateerde Items').

De prijs van de i600 is nog niet bekend maar we kunnen hem in het eerste kwartaal van 2007 wel al in de winkels verwachten.

Foto's: AvingGerelateerde links:
Samsung BlackJack i607 bij Cingular
Ultradun DMB toestel van Samsung
Nu ook UMTS versie van de Samsung Ultra Edition
Samsung 'BlackJack' bij Orange
Samsung introduceert drie Ultra(platte) toestellen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.