Toestellen
27 september 2007 - Ron Smeets

Samsung i550 met GPS nu ook officieel aangekondigd

Hij was al te bewonderen op de IFA, een week of vier geleden in Berlijn, maar officieel had Samsung de i550 GPS phone nog niet aan het grote publiek voorgesteld. Dat gebeurde deze week pas.

De i550 valt niet alleen op vanwege de ingebouwde GPS ontvanger maar ook door de Trackball besturing, iets dat Samsung, en behalve Blackberry ook de meeste andere toestelmakers, nog niet zo vaak toegepast heeft in haar toestellen.

Het is de bedoeling dat de i550 vanaf November in de winkels zal liggen. Of dat ook meteen in Nederland en Belgie het geval zal zijn is nog niet bekend. Een prijskaartje heb ik ook nog niet gezien maar het gerucht gaat dat de i550 rond de 400 Euro gaat kosten.

De specificaties van de i550 zijn behoorlijk compleet te noemen. Zie hier het hele rijtje dat Samsung ook in het persbericht vermeldde:

- Quadband GSM

- HSDPA, UMTS en EDGE

- 3.2 megapixel camera met autofocus en flitser

- 2.6? QVGA 262K kleuren TFT display

- GPS ontvanger

- FM Radio

- Bluetooth 2.0 met A2DP

- USB 2.0

- 3.5 mm koptelefoon aansluiting

- Symbian 9.2 OS met S60 3.1 UI

- Full HTML browsing

- RSS support

- 1200 mAh accu

- 150 MB intern geheugen

- Maximaal 4GB microSD

- Afmetingen: 115×53x13.8 mmGerelateerde links:
Samsung i640 in aantocht
Samsung i560 nog dit jaar bij Vodafone
Nieuwe foto's van de Samsung i450
Nieuwe Symbian slider van Samsung, de i450
Samsung SGH-i570 maakt zijn opwachting
Samsung i620 maakt zijn opwachting
Dit jaar nog 7 nieuwe Samsung Smartphones op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.