Toestellen
11 oktober 2007 - Ron Smeets

Samsung i450 Musicphone volgende maand te koop

Als je in Italië woont kun je 'm eind deze maand al krijgen, maar Samsung heeft aangekondigd dat de i450 kort daarna ook in de rest van Europa in de winkels zal liggen.

Het toestel werd een tijdje geleden al eens gespot en is een Symbian S60 Slider met een 2 megapixel camera en een VGA versie aan de voorzijde voor videogesprekken, tri-band GSM met UMTS en HSDPA en maximaal 4GB (muziek)geheugen dankzij de microSD kaart optie.

De i450 heeft, net als de N95, een zogenaamd duo-slider mechanisme. Naar een kant uitgeschoven zie je een keypad, handig als je wilt bellen ;-). Schuif je het toestel aan de andere kant open dan toont zich de ingebouwde speaker die 'gevoed' wordt door een ICEpower audio versterker van B&O zodat het geluid welicht iets beter zal klinken dan dat van de gemiddelde externe speakers van mobieltjes.

Een van de meest opvallende kenmerken blijft toch het 'Apple iPod achtige' clickwheel, of zoals Samsung het noemt de Touch Wheel Music Navigation waardoor het toestel uiterlijk wat weg heeft van een iPod. Ook dat is natuurlijk niet nieuw en zagen we al eerder bij andere (Samsung) musicphones.

De i450 gaat hier in Europa rond de 360 Euro kosten, zonder abonnement.Gerelateerde links:
Nieuwe foto's van de Samsung i450
Nieuwe Symbian slider van Samsung, de i450
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.