Toestellen
16 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Samsung Henessy: dual-screen quad-core Android smartphone

De smartphones tegenwoordig schijnen steeds meer op elkaar te lijken. De ouderwetse koelkasten doen steeds vaker weer hun intrede en de 'flip phone' ligt inmiddels ver in het geheugen. Niet als het aan Samsung ligt. Melden we eerder al dat Koreanen weer met een Clamshell op de markt zou komen, kondigden zij deze week de Hennessy officieel aan, een dual-screen 'flip phone' met een quad-core processor die ook nog eens draait op Android. Wanneer je de Hennessy ziet, denk je in eerste instantie aan een normale Android-smartphone, totdat je de telefoon opent. 

Aan de binnenkant is een tweede scherm te vinden met een gebruikelijk nummertoetsenbord. Het touchscreen aan de buitenkant is 3,3-inch en heeft slechts een 480x320-resolutie. De 1,2 Ghz quad-core processor is wellicht een beetje 'overkill' als je de resolutie weet. Daarnaast heeft de telefoon een 5 megapixelcamera, een 1500 mAh batterij en een microSD-uitgang. Het toestel draait op Android 4.1 Jelly Bean en is aangekleed met Samsung TouchWiz.

De Hennessy is alleen in China aangekondigd en is er is eigenlijk nog niets gezegd over de prijs van het toestel en de beschikbaarheid. Ook is nog niet bekend of het toestel ook buiten China aangekondigd zal gaan worden. Het toestel heeft daarentegen wel support voor dual-sim en ondersteunt zowel CDMA als GSM, dus een unlocked versie van dit toestel zou goed kunnen werken buiten China. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl