Nieuws
21 november 2006 - Ron Smeets

Samsung heeft nu het platste TFT display

Nog geen drie maanden geleden kondigde LG-Philips aan het platste TFT display ooit geproduceerd te hebben, 1.3mm dun.

Binnen twee weken kwam Toshiba echter met een display van slechts 0.99mm dik en dus was LG-Philips dat record al weer kwijt.

Hoewel de prestatie van Toshiba langer stand gehouden heeft, goed en wel anderhalve maand, is het sinds vandaag in handen gekomen van Samsung. De Koreaanse toestelmaker heeft nu een TFT-tje van amper 0.82mm dikte ontwikkeld. En hij werkt nog ook.

Samsung heeft twee modellen ontwikkeld, een 2.1 en 2.2 inch versie, beiden met een resolutie van 320 x 240 pixels.

Het display zal ergens in de tweede helft van het volgende jaar (2007) beschikbaar komen voor gebruik in toestellen en verwacht wordt dat GSM’s hiermee 1.4 tot 2.4mm dunner kunnen worden. Voor Samsung zou dat betekenen dat de opvolger van diens huidige platste GSM ter wereld, 6.9mm, op 4.5mm zou kunnen uitkomen.Gerelateerde links:
Ultradunne Sony Ericsson 'Ai' komt begin 2007
Toshiba verslaat LG-Philips
Ultraplat display voor mobieltjes
Ultraplatte LG KG320 toch naar Europa
Een 6.9mm dunne Samsung met 2MP cam
Ultraplat 3G toestel van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.