Geruchten
09 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Samsung heeft nog steeds geen interesse in BlackBerry 10

Research In Motion lijkt nog altijd te hopen dat Samsung interesse heeft in BlackBerry 10, het nieuwe OS van de producent van BlackBerry. Maar opnieuw geeft Samsung aan geen interesse te hebben. De geruchten gingen rond dat Samsung al in gesprek is met RIM over het licenseren van BlackBerry 10, maar Samsung zegt dat deze geruchten klinkklare onzin zijn. Vorige week kwamen analisten met het nieuws dat Samsung de software zou kunnen gaan licenseren, maar het bedrijf zegt een eigen pad op te gaan waarbij geen sprake is van RIM.

Het bericht van Samsung komt hard aan bij RIM aangezien eventuele toekomstige onderhandelingen nu definitief van de baan zijn. Samsung is zelf al bezig om samen met Intel een eigen OS te ontwerpen, Tyzen OS. Daarnaast zijn ze ook al actief op de markt met Bada. Het aannemen van nog een OS zou geen slimme zet zijn voor Samsung. Daarnaast hebben ze eigenlijk niet eens een ander platform nodig, aangezien ze met Android al een populair besturingssysteem hebben.

Volgens de geruchten zou RIM ook met HTC praten of willen gaan praten over het licenseren van de software. HTC heeft hier nog niets over gezegd in de media, dus het zou goed kunnen dat ze binnenkort ook met een verklaring komen. Onderhandelingen met Sony zijn al een tijdje stukgelopen.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl