Nieuws
19 september 2011 - Ron Smeets

Samsung heeft (nog) geen plannen voor een Bada Tablet

Enkele weken geleden werd nog gespeculeerd over eventueel op komst zijnde Samsung Tablets met het Bada OS. Op zich zou dat geen vreemde stap zijn.

Bada is namelijk door Samsung onder andere ontwikkeld om, in combinatie met specigfieke applicaties, een koppeling van verschillende Smart Samsung producten in huis (Smartphone, TV en dergelijke) mogelijk te maken.

Tijdens een Bada Developer Day in India heeft Dipesh Shah van Samsung echter geroepen dat er voorlopig geen Tablets met Bada zullen verschijnen. Volgens Shah is Bade bedoeld om goedkopere smartphones op de markt te kunnen zetten en niet ontwikkeld voor Tablets. Het design van het OS en 'andere beperkingen' (hardware support wellicht) maken Bade op dit moment dan ook niet geschikt voor tablets.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.