Toestellen
19 januari 2016 - Ron Smeets

Samsung heeft het S Pen probleem van de Galaxy Note 5 opgelost Misschien een goed moment om deze phablet alsnog in de Nederlandse winkels te leggen?

Toen de Galaxy Note 5 officieel gepresenteerd werd bleek al snel dat Samsung besloten had de nieuwe versie van de populaire phablet niet in ons deel van de wereld uit te brengen. Enkele dagen na de lancering leek dat bovendien een verstandig besluit omdat de S Pen behuizing in het toestel met een 'vernietigend' probleem kampte. Wanneer je de stylus verkeerd om in het toestel stopte dan kon dat de nodige schade veroorzaken.

Welnu, deze week heeft Samsung bevestigd dat er een hardware revisie heeft plaatsgevonden waardoor het 'omgedraaide S Pen probleem' verholpen is. Goed nieuws voor iedereen die nu nog een Galaxy Note 5 wil kopen. En wellicht hét moment voor Samsung om de phablet alsnog in de Nederlandse (en Belgische) winkels te leggen? Al is het nog maar de vraag of er nu, ruim zes maanden na de onthulling, nog heel erg veel Samsung fans op de Galaxy Note 5 zitten te wachten. De kans is groot dat die inmiddels al een Galaxy S6 Edge Plus, of een andere phablet, aangeschaft hebben.

De afgelopen maanden deden al diverse geruchten de ronde dat de Galaxy Note 5 deze maand (januari 2016) in sommige Europese landen, te beginnen met Engeland, zou gaan verschijnen. Tot op dit moment zijn er echter nog geen verdere berichten die op een aanstaande Europese release van de Galaxy Note 5 duiden, maar we hebben natuurlijk nog een dag of twaalf voordat deze maand voorbij is.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.