Geruchten
18 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung heeft geen interesse in BlackBerry

De geruchten, en wens van diverse aandeelhouders, dat BlackBerry in de etalage staat voor een eventuele verkoop van de Canadese toestel fabrikant zijn niet nieuw.

Gisteren werd her en der het gerucht, beginnend bij BGR die het van 'anonieme maar goed ingewijde bronnen vernomen zou hebben,  verspreid dat Samsung in gesprek zou zijn met RIM om over de aankoop van BlackBerry te onderhandelen. Kort na het bekend worden van deze geruchten kwam Samsung echter al met een verklaring waarin de Koreanen duidelijk stellen geen interesse te hebben in een eventuele overname van BlackBerry.

De woordvoerder van Samsung gaf daarin ook aan dat de Koreaanse fabrikant een overname van BlackBerry nooit overwogen heeft en dat RIM ook geen contact heeft gehad met Samsung hierover. De verklaring van Samsung (via Reuters): "We haven't considered acquiring the firm and are not interested in (buying RIM)", aldus James Chung.

Eerder had BGR dus gemeld dat RIM wel degelijk met Samsung in gesprek zou zijn. Volgens de (anonieme) bronnen ging het de Koreanen vooral om een aantal patenten van RIM en BlackBerry Messenger. BlackBerry zou te koop staan voor een bedrag tussen de 12 en 15 miljard dollar. Analisten vinden die vermeende vraagprijs overigens veel te hoog en denken dat BlackBerry niet meer dan 8.5 miljard dollar mag kosten. Dat is op dit moment ongeveer de marktwaarde van de Canadese fabrikant. Eerdere berichten, of beter gezegd, geruchten, maakten ook al 'duidelijk' dat Motorola, Amazon en Nokia niet geinteresseerd zijn in een eventuele overname van BlackBerry.

Via: BGR

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.