Nieuws
27 december 2012 - Marloes de Hooge

Samsung heeft een nieuwe patent-vijand gevonden: Ericsson

Gisteren maakte Samsung volgens Reuters bekend dat ze een verbod willen op de import en verkoop van bepaalde producten van Ericsson in de Verenigde Staten. De klacht was afgelopen vrijdag al ingediend. Het lijkt dezelfde kant op te gaan als de patentenrechtszaken tussen Apple en Samsung. Eind november diende Ericsson ook al een aanklacht in bij een Amerikaanse rechtbank om de import en verkoop van producten van Samsung in de Verenigde Staten te verbieden. 

"We have sought to negotiate with Ericsson in good faith. However, Ericsson has proven unwilling to continue such negotiations by making unreasonable claims, which it is now trying to enforce in court." vertelde Samsung in een verklaring. "The accused Ericsson products include telecommunications networking equipment, such as base stations." aldus Samsung over de precieze omvang van het import- en verkoopverbod. 

Terwijl Ericsson het afgelopen kwartaal hun omzet in netwerkapparatuur met 17 procent zag dalen, zijn ze afhankelijk geworden van de rechter om hun inkomsten van de patenten te handhaven. Het gebeurt echter vaker dat grote bedrijven hun intellectueel eigendom proberen te beschermen naarmate de verkoop van tablets en smartphones groeit. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de rechtszaken tussen Apple en Samsung. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl