Nieuws
14 juli 2007 - Ron Smeets

Samsung haalt Motorola in

De berichten over de neerwaartse trend van Motorola zijn de afgelopen maanden al vaker in het nieuws geweest. Tot nu toe was de Amerikaanse toestelmaker wereldwijd echter nog altijd de nummer twee als het gaat om marktaandeel en toestelverkopen.

Daaraan is in het afgelopen kwartaal dus ook een einde gekomen. Motorola verkocht in Q2 tussen de 35 en 36 miljoen toestellen, ongeveer 2 miljoen minder dan Samsung dat over diezelfde periode 37.4 miljoen toestellen aan de man wist te brengen.

De reden voor de daling van de verkopen bij Motorola is inmiddels wel bekend. De Amerikanen hebben te lang geteerd op het succes van één toestel, de RAZR, en diens 'spin-offs' zonder met een echt vernieuwend model te komend die dat succes zou kunnen voortzetten.

Samsung daarentegen timmert de afgelopen 12 maanden behoorlijk aan de weg met de Ultra Series modellen die in alle kleuren en smaken, van instap- tot high end model de toestelmarkt bestormen.

Gerekend over het eerste half jaar van 2007 heeft Samsung maar liefst 50% meer mobieltjes verkocht dan over dezelfde periode van 2006. Genoeg dus om Mototola van de tweede plaats te stoten.

Nokia blijft vooralsnog de onbetwiste nummer 1 van de mobiele toestelmarkt en daarin lijkt voorlopig ook geen einde te komen.Gerelateerde links:
Dit jaar nog 7 nieuwe Samsung Smartphones op komst
Forse stijging omzet en toestelverkoop Sony Ericsson
Gaan Samsung en Sony Ericsson voorbij aan Motorola?
Neemt (Sony) Ericsson Motorola over?
Samsung verkoopt 100 miljoenste toestel in de VS
Winstwaarschuwing Motorola: CFO op straat!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.