Toestellen
23 juli 2015 - Ron Smeets

Samsung haalt de 128GB Galaxy S6 (edge) uit de schappen De duurste versies van de Galaxy S6 zijn in Nederland niet meer te koop

Het lijkt er op dat Samsung hier in Nederland besloten heeft de 128GB versies van de Galaxy S6 en Galaxy S6 edge uit de schappen te halen. Nee, geen terugroep actie of iets dergelijks, maar de toestellen zijn op de website van Samsung niet meer in die uitvoering te bestellen (zie screenshot hieronder). De 128GB optie blijft grijs. En ook niet omdat hij uitverkocht is, want dan zou de optie nog wel te selecteren zijn, maar wordt aangegeven dat hij niet op voorraad is.

Waarom Samsung zou stoppen met de 128GB versie van de Galaxy S6 (edge) lijkt wel duidelijk. Voor de gemiddelde Samsung koper (en fan) is 200 euro meer betalen voor 96GB extra geheugen toch ook wel wat erg veel van het goede. Daarnaast zullen velen ook voldoende hebben aan 32 of 64GB geheugen. Een kwestie van 'geen vraag en teveel aanbod'?

De afgelopen uren komen ook uit andere landen berichten dat de 128GB versies van de Galaxy S6 (edge) daar uit het assortiment gehaald zijn. India is een van die landen en de verwachting is dat de komende dagen (en wellicht sneller al) nog meer markten zullen volgen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.