Nieuws
20 januari 2009 - Ron Smeets

Samsung haalt C450 terug

Vandaag heeft Samsung, onder andere middels enkele advertenties in dagbladen, bekend gemaakt dat iedereen die ná 1 September 2008 een C450 heeft aangeschaft het toestel (via de winkel) terug moet sturen naar de fabrikant. De toestellen worden door Samsung kostenloos omgeruild.

Uit onderzoek van het Agentschap Telecom is namelijk gebleken dat de Samsung C450 onder bepaalde omstandigheden niet voldoet aan de stralingsnormen voor mobiele telefoons. Het staat overigens niet vast dat deze overschrijding van de stralingsnormen schadelijke gevolgen kan hebben voor de gezondheid maar Samsung speelt natuurlijk op safe en dat is maar goed ook.

Idereen met een C450 die het toestel bij Samsung geregistreerd heeft ontvangt binnen enkele dagen een brief met daarin het verzoek het toestel terug te sturen. Heb je een C450 maar weet je niet of je een geregistreerde gebruiker bent, dan kun je ook (gratis) bellen met Samsung op nummer 0800 55 33 666 (werkdagen van 8 tot 21 uur en weekenden van 9 tot 17 uur).

Je kunt met behulp van het IMEI nummer ook online checken of jouw C450 in aanmerking komt voor omruill in aanmerking komt. Surf naar http://www.samsungmobile.nl/c450/

Via: GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.