Geruchten
04 december 2012 - Ron Smeets

Samsung GT-N5100 duikt weer op; 7 inch Galaxy Note Tablet ?

Ruim een maand geleden doken al de eerste geruchten op over een kleinere Samsung Galaxy Note tabet met het typenummer GT-N5100. Gespeculeerd werd toen ook al dat dit wel eens een kleinere variant van de Galaxy Note 10.1 zou kunnen zijn.

Die heeft namelijk een vergelijkbaar typenummer; GT-N8010. Afgelopen nacht dook een NenaMark benchmark resultaatpagina van de Samsung GT-N5100 op.

Daarin, als het niet gefaked is natuurlijk, kun je zien dat het geteste toestel, de GT-N5100 dus, voorzien is van een display met een resolutie van 1280 x 720 pixels (eerder werd gespeculeerd over 1280 x 800), Android 4.1.2 en een 1.6GHz processor met ARM Mali-400 GPU. Dat lijkt dezelfde quad core rekenchip als in de Galaxy Note II zit.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.