Geruchten
27 december 2012 - Ron Smeets

Samsung GT-I9500 'flagship' komt er aan; Android of Tizen?

Samsung werkt momenteel aan een nieuw 'flagship' smartphone. Dat zal niemand verrassen. Als de geruchten kloppen dan wordt het typenummer van dat toestel GT-I9500. Dat nummer wordt ook gebruikt voor een ontwikkelaars prototype van een Tizen smartphone.

Tizen is het 'nieuwe' smartphone OS dat voortgekomen is uit Samsung's deelname aan het door Nokia opgegeven MeeGo. De vraag is echter of Tizen inmiddels al zo ver ontwikkeld is dat het eerste (high end) toestel met dat OS binnenkort al gelanceerd kan worden. Er wordt wel al meer dan een jaar aan gewerkt. Er is ook nog een tweede typenummer opgedoken; GT-I9505. Aangenomen wordt dat dit hetzelfde toestel is maar dan voor een andere (regio), of de LTE / 4G versie.

Onwaarschijnlijker lijkt het gerucht dat Samsung besloten zou hebben om voor de Galaxy S IV het getal '4' over te slaan omdat dit in Korea een ongeluksnummer is. Dan zou de Galaxy S IV natuurlijk ook niet 'IV' maar 'V' als 'volgnummer' moeten krijgen.

Er zijn overigens nog meer Samsung's die al een tijdje in het geruchtencircuit rondwaren. De Galaxy S II Plus is er zo eentje, maar die werd ook anderhalf jaar geleden al gespot. Zou dat dan een Tizen toestel worden, om maar eens iets heel geks te roepen? Enfin, we zullen het wel zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.