Geruchten
27 november 2012 - Ron Smeets

Samsung GT-I9400 duikt op in benchmarks; de Galaxy S IV ?

Nieuwe, nog onaangekondigde, toestellen duiken vaker op in benchmark resultaten. Enkele uren geleden was het de beurt aan de Samsung GT-I9400. Afgaande op dat typenummer zou dit dus wel eens de Galaxy S IV kunnen zijn. De Galaxy S III is immers de GT-I9300.

Kijk je echter naar de specs die verder in de benchmark gegevens vermeld staan dan wordt de kans dat het inderdaad de Galaxy S IV betreft een stuk kleiner. Een 1.2GHz ARM Mali-400 processor, een scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels? Bepaald geen specs die je van de Galaxy S IV zou mogen verwachten.

In eerdere geruchten werd al volop gespeculeerd over een full HD (1080p) display en een quad core Cortex-A15 processor. Van de andere kant kan het natuurlijk ook een prototype zijn met andere hardware omdat de nieuwe processor en het nieuwe scherm nog volop in ontwikkeling zijn. Enfin, dat de Galaxy S IV er zal komen, ergens in 2013, lijkt meer dan zo goed als zeker. En dat Samsung dat toestel van het bovenstaande typenumer zal voorzien is ook erg waarschijnlijk. Verder is het leuk dat deze benchmark resultaten gespot zijn, maar dat is het dan ook wel ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.