Geruchten
10 september 2010 - Ron Smeets

Samsung GT-i8700 met Windows Phone 7 gekiekt

Er zijn de afgelopen weken al diverse Windows Phone 7 toestellen van HTC en LG gespot. De geruchtenstroom rondom Samsung bleeft daarentegen verdacht rustig. Meestal zagen we van die Koreaanse fabrikant een i8910HD variant waarop Windows Phone 7 gedemonstreerd werd.

Tot nu dan. De boys van Gizmodo wisten de afgelopen uren de hand te leggen op twee foto's van de Samsung GT-i8700 (zie hiernaast en -onder).

Over de specs valt nog niet veel te zeggen. Op een van de kiekjes is te zien dat het toestel 8GB opslagcapaciteit heeft en op de andere foto, van de achterzijde van het toestel, zijn een camera met LED flitser en het Windows Phone logo te zien.

Zover ik kan zien op deze foto's zal de Samsung GT-i8700 niet uitgerust worden met een fysiek (slide-out) qwerty toetsenbord. Kijkend naar het display denk ik dat die zo'n 4 inch groot zal zijn (vergelijkbaar met de Galaxy S), maar we zullen natuurlijk de officiele berichten uit het Koreaanse kamp moeten afwachten voordat we dat zeker weten.

Samsung-i8700-b Samsung-i8700-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.