Toestellen
30 mei 2006 - Ron Smeets

Samsung GSM voor vaste en mobiele verbindingen

Met de introductie van de V9850 in Korea heeft Samsung een zogenaamd hybride mobieltje toegevoegd aan haar toestelportefeuille. Niet te verwarren met een VoIP toestel overigens.

Het toestel kan zowel thuis als onderweg gebruikt worden. Heb je een LG centrale in huis die beschikt over een Bluetooth Access Point, dan zal het toestel, als het zich binnen het bereik van de centrale bevindt, functioneren als een normale draadloze in-house telefoon. Ben je buiten bereik van je huiscentrale of onderweg, dan belt ie via het mobiele netwerk

Op deze manier kun je zowel thuis als onderweg met hetzelfde toestel bellen en kun je dus redelijk wat kosten besparen, de abonnementskosten van de vaste lijn even buiten beschouwing gelaten.

Het toestel zelf is een slider met een 2MP cam en een MicroSD card voor de opslag van foto’s en andere data.Gerelateerde links:
WiFi VoIP GSM van Cell Wireless op komst
VoIP voor GSM's vanaf 2007 in Japan
Mobiele operators blokkeren VoIP
Engelse VoIP oplossing voor PSP en DS op komst?
WiFi VoIP GSM van Linksys vooral duur!
VoIP videophone van Philips
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.