Toestellen
02 oktober 2006 - Ron Smeets

Samsung GSM met Digital Surround Sound

De Koreaanse toestelmaker heeft een nieuw model aangekondigd die zonder enige twijfel het predicaat multimedia phone mag dragen, de Samsung FX.

De 19mm dikke slider heeft standaard een 2.4inch display (touchscreen???), WiFi, DMB video ontvangst en Digital Surround Sound (5.1), een primeur voor een GSM.

Verder heeft de 'FX' twee camera's, een 2MP versie aan de achterzijde en een VGA cam voor videocalling aan de voorzijde en een microSD geheugenkaart voor extra opslagcapaciteit.

Het toestel wordt dus als 'Samsung FX' in de markt gezet, maar heeft ook twee (afhankelijk van de provider) traditionele Samsung namen; SPH-M4500 of SCH-M450. Gegevens over een eventuele Europese releasedatum zijn helaas nog niet bekend.Gerelateerde links:
Nokia N75: kleinste N-Series multimedia phone
N93 volgt N90 op als Media Phone van het jaar
Nokia verbiedt het woord 'telefoon'
Samsung MultiMedia GSM met WiFi
Groen licht voor DMB
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.