Nieuws
27 juni 2013 - Ron Smeets

Samsung grote winnaar Graham Awards 2013

Vanmiddag werden in Aalsmeer de jaarlijkse Graham Awards uitgereikt. Samsumg was met twee belangrijke awards de grote winnaar. De Koreaanse fabrikant won met de Galaxy S4 de titel in de categorie Best Smartphone van 2013 terwijl de Galaxy Note 8.0 gekroond werd tot de Beste Tablet van 2013.

De twee andere 'toestel Grahams' gingen naar Sony en LG. De Xperia Z werd gekroond tot meest innovatieve smartphone van 2013 en de LG Optimus L7 de award voor de beste smartphone onder de 350 euro in de wacht sleepte.

De Graham Award voor de Best Telecom Retailer 2013 ging naar Phone House. KPN kreeg de Graham Award in de categorie Best Telecom Retailer Personeel 2013 en Studentmobiel.nl viel in de prijzen als Best Telecom E-tailer 2013. In de categorie abonnementen waren er awards voor hollandsnieuwe sim-only (Best Budget Abonnement) en Vodafone Red (Best Special Abonnement).

De Graham Awards, vernoemd naar de uitvinder van de telefoon Alexander Graham Bell, worden sinds 2008 ieder jaar uitgereikt. Lezers van Connexie, diverse telecomwebsites en de landelijke dagbladen De Telegraaf, Metro en Sp!ts konden via internet hun stem uitbrengen op telefoons in diverse categorieën, maar ook een oordeel vellen over de diverse abonnementen, retailketens en e-tailers. In totaal werden er maar liefst 12.000 stemmen uitgebracht.

Daarnaast werd de mening van vakjournalisten van Connexie, AllAboutPhones, Bellen.com, GSM Helpdesk, Mobile Cowboys en PortableGear. Medewerkers van Retail Reality gebruikten hun ervaringen als mystery shoppers in diverse winkels voor hun beoordeling. Uiteindelijk zijn door die gegevens te combineren de winnaars bepaald en juryrapporten samengesteld.