Nieuws
08 december 2015 - Ron Smeets

Samsung gestart met Marshmallow update voor de Galaxy Note 4 Vooralsnog alleen in Hongarije, maar het begin is er

De eerste berichten over Galaxy Note 4 eigenaren die de Android 6.0 Marshmallow update ontvangen komen uit Hongarije. Daar hebben wij in Nederland (en België) natuurlijk nog niet veel aan, maar het is wel goed om te weten dat Samsung een begin gemaakt heeft met de update.

De nieuwe firmware lijkt dus zo goed als klaar. En net zoals LG dat deed met de Marshmallow update voor de G4 in Polen heeft ook Samsung er voor gekozen om de update eerst in een van de kleinere landen uit te rollen. De reden daarvoor moge duidelijk zijn. De feedback die de fabrikant naar aanleiding van de Hongaarse update krijgt, en eventuele (kleine) bugs die aan de hand daarvan nog ontdekt worden kunnen dan nog gefixed worden voordat Marshmallow breed verspreid wordt.

Laten we hopen dat er niet al te veel aanleiding zal zijn om de Marshmallow firmware nog aan te passen zodat de Koreanen de update relatief snel naar, bijvoorbeeld, Nederlandse en Belgische Note 4's kan sturen.

Letwel, eerdere geruchten spraken over een verwachte uitrol van Marshmallow naar de Galaxy Note 4 in februari (2016). Enfin, dat waren, zoals gezegd, geruchten. Weliswaar aangevuld met een afbeelding van de planning, maar toch.

Voor de liefhebbers... Hieronder staat een ruim zeven minuten durende video van een van de eerste Galaxy Note 4 modellen met Android Marshmallow. Enjoy!

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.