Geruchten
17 september 2011 - Ron Smeets

Samsung geruchten: specs van de Nexus Prime en Galaxy S III

Het blijft leuk, al die mobiele geruchten. De afgelopen uren zijn enkele specs opgedoken van de Samsung Nexus Prime en de Samsung Galaxy S III, althans dat claimt een anonieme bron. Daarnaast doken bij dezelfde bron ook enkele details van Android Ice Cream Sandwich op.

Nu is de Nexus Prime al lang geen onbekende meer in het geruchtencircuit. Samsung heeft er zelf ook al (on)bewust iets over naar buiten gebracht. De komst van een Samsung Galaxy S III, gezien het succes van de Galaxy S en de Galaxy S II, lijkt ook een zekerheidje. De grote vraag is echter wanneer deze toestellen officieel onthuld gaan worden.

Enfin, volgens de laatste geruchten zou de Galaxy Nexus Prime als Galaxy Nexus op de markt gaan komen (zonder Prime dus). Het toestel zou verder redelijk veel weg hebben van de huidige Galaxy S II en voorzien worden van een 4.65 inch HD display (1280 x 720), 1GB RAM, 16GB geheugen, een microSD kaart gleuf, 8.8mm dik (of dun) zijn en een 2000mAh accu krijgen.

De Samsung Galaxy S III wordt een monster toestel, als we onderstaande specs mogen geloven. Wat het meest in het oog springt is de 2 GHz quad-core processor met 1.5GB RAM. Verder wordt gesproken over een 4.65 inch Super AMOLED III display (1280 x 1024), 32GB geheugen, een 10 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, een 2250mAh accu, NFC en TouchWiz 5 UI. De Samsung Galaxy S III zou tijdens het MWC van 2012 (februari) onthuld gaan worden en medio dat jaar in de winkels liggen.

Zowel de Samsung Nexus (aka Prime) als de Samsung Galaxy S III worden uitgerust met Android Ice Cream Sandwich. De nieuwste Android versie zou soepeler functionerende menu's krijgen met betere animaties (een cosmetische verandering dus) en een 'glazen look-and-feel'. Of daarmee bedoeld wordt dat de menu's en iconen meer 'glimmen' of dat ze (deels) doorzichtig worden kan ik niet zeggen. Verder wordt gesproken over een nieuwe, betere, Agenda widget en een nieuw icoontje voor de browser. Vermoedelijk een Android die achter een groen-blauwe wereldbol vandaan komt. De browser wordt ook verbetert waardoor de pinch-to-zoom functie soepeler gaat werken en de tabbladen worden onderin het browserscherm weergegeven.

Dit zijn nog geruchten en van de anonieme bron is weinig bekend dus neem de specs nog maar even met een korreltje zout. Zoals gezegd, de Galaxy Nexus (Prime) is al geen onbekende meer en dat Samsung een opvolger voor de Galaxy S II gaat maken is zeer waarschijnlijk. De tijd zal moeten leren of deze toestellen inderdaad qua specs lijken op hetgeen nu uitgelekt is. Voor de duidelijkheid, de afbeelding hierboven is een (lelijk) fanboy concept van de Samsung Galaxy S III en heeft dus waarschijnlijk helemaal niets te maken met het echte toestel, als die bestaat en komt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.