Geruchten
25 juni 2018 - Ron Smeets

Samsung geruchten: Galaxy S10 en Android Go Geruchten over twee verschillende Samsung toestellen doken de afgelopen dagen op, wat kunnen we verwachten?

Samsungs vlaggenschip van 2018, de Galaxy S9, lijkt nog maar net in de winkel te liggen en de eerste geruchten over de nieuwe Samsung duiken al op. In 2019, het tienjarig jubileumjaar van de Galaxy S-serie, zou het natuurlijk erg mooi zijn om de Samsung Galaxy S10 uit te kunnen brengen. Over dit aankomend toestel wordt al druk gespeculeerd. Zo zou het toestel in drie verschillende varianten uitgebracht worden. Daarbij verwachten sommige bronnen dat Samsung naast het standaard toestel en een Plus of Edge variant komend jaar ook gaat concurreren met goedkoper instapmodel. Toestelfabrikant Huawei boekt immers al jaren succes met de Lite-varianten van hun toestellen. 
 
Wat zijn de geruchten?
De Galaxy S10 prototypes zouden volgens bronnen momenteel getest worden onder codenamen als Beyond 0, 1 en 2. Daarbij zou de Beyond 0 het “light” instapmodel worden en de Beyond 2 het dure topmodel. Geruchten zijn dat het aantal camera’s ook per model oplopend zal zijn, tot een triple camera op het topmodel, nu “Beyond 2” genoemd. Ook zou dit toestel een 6.2 inch beeldscherm krijgen, waar bij de andere twee modellen een 5.8 inch display de verwachting is. De vraag is of ook de langverwachte in-display vingerafdrukscanner er dan nu daadwerkelijk aan komt. Als deze techniek werkt, hoeft er geen aparte knop of sensor meer aan de voorkant van het toestel gemaakt te worden. Ook wordt er gespeculeerd over een 3D gezichtsscanner in plaats van de irisscanner en zou er geen speaker meer aan de voorkant van het toestel zitten voor telefoongesprekken. De meeste van deze vroege geruchten zijn afkomstig van Koreaanse websites, er is nog niets officieel bevestigd door Samsung. We gaan zien wat er uiteindelijk waar blijkt te zijn als de Galaxy S10 gelanceerd wordt.
 
Samsungs eerste Android Go smartphone
Naast geruchten over de Galaxy S10 zwellen ook geruchten over een Android Go smartphone van Samsung steeds meer aan. Eerder kwam al naar buiten dat Samsung werkt aan een toestel met modelnummer SM-J260G, dat vermoedelijk een Android Go besturingssysteem aan boord zal hebben. Nu wordt bericht dat Samsung al aan het testen zou zijn in verschillende continenten, waaronder ook in enkele Europese landen. Ook lekte er een afbeelding die de eerste specs van deze SM-J260G zou bevatten. Android Go is een lichte Android versie die minder zware hardware vereist. Ook is het met dit besturingssysteem niet mogelijk voor smartphonefabrikanten om aanpassingen te doen en merk-eigen apps toe te voegen, zoals bijvoorbeeld Samsungs Bixby. Het zou voor Samsung dus een hele stap zijn om dit besturingssysteem te gaan gebruiken. 
 
Tot nu toe is er buiten geruchten nog niets officieels bekend over het toestel, Samsung heeft ook nog niet bevestigd dat deze smartphone daadwerkelijk ontwikkeld wordt. Volgens Sammobile zou er momenteel wel al een prototype in onder andere Duitsland en Frankrijk getest worden, wat het aannemelijk maakt dat het uiteindelijk ook in Nederland verkocht zal worden. Hieronder de afbeelding die de eerste specs van de Android Go smartphone van Samsung zou verraden. Korreltje zout aanbevolen, er is immers nog niets officieel.

Bron: Androidworld en Droidapp via Etnews en The Bell