Geruchten
31 juli 2012 - Ron Smeets

Samsung geruchten: 2 WP8 smartphones en 'n 11.8 inch tablet

Deze week is in de VS een van de grootste rechtzaken tussen Apple en Samsung van start gegaan. Hoe ik daarover denk is inmiddels wel duidelijk. Zo ongeveer het enige voordeeltje van deze voortslepende ruzie is dat beide partijen behoorlijk wat documenten moeten overleggen aan de rechter.

In het geval van Samsung leidde dit de afgelopen dagen tot het opduiken van een drietal mogelijk nieuwe toestellen die nog dit jaar in de winkels zullen gaan verschijnen. Mits Apple daar geen stokje voor probeert te steken natuurlijk. Enfin, het betreft twee Windows Phone 8 toestellen en een 11.8 inch tablet.

De twee smartphones zijn gezien in een van de juridische documenten van Samsung (zie eerste afbeelding hieronder). De 'Odyssey' wordt een 4G (+ HSPA) toestel met een 4.65 inch HD Super AMOLED display, een 8 megapixel camera en een 1.5GHz dual core Qualcomm processor. Die processor zit ook in de 'Marco' maar dat wordt wel een toestel met een kleiner, 4 inch, WVGA Super AMOLED display, een 5 megapixel camera maar ook 4G en HSPA support. Beide toestellen zouden ook voorzien worden van NFC. 

Over de tablet is nog niet veel bekend. Dit zou een 4G en WiFi model worden met een 11.8 inch WQXGA display en Android OS. Het toestel heeft nog geen naam maar staat in de documenten als de P10 vermeld (zie tweede en derde afbeelding hieronder). Overigens doken in december van 2011 al eens geruchten op over een 'Galaxy Tab 11.6' die in de maak zou zijn. Wellicht dat dit dus de 'P10' is. We zullen het wel zien.

Samsung-WP8-Odyssey-Marco Samsung-118inch-Tablet samsung-p10-2

Bron (WP8), Bron (Tablet)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.