Nieuws
05 oktober 2011 - Ron Smeets

Samsung geeft winstwaarschuwing, maar niet voor Mobile

Samsung heeft vandaag een stevige winstwaarschuwing gegeven voor de verwachte resultaten van Q3. De Koreaanse fabrikant verwacht namelijk dat de winst zo'n 30% lager uit zal vallen en rond de 2.15 miljard Euro blijft steken.

Samsung Mobile blijft het echter goed doen en de fabrikant verwacht van die divisie mogelijk zelfs nieuwe record omzetten en -winsten. De (smart)phone tak zou dit kwartaal wel eens goed kunnen zijn voor 60% van de totale winst van Samsung.

De precieze cijfers en resultaten worden later deze maand bekend gemaakt. Investeerders waren, gisteren, aanvankelijk nog 'bang' voor de impact die de nieuwe iPhone 4S op de resultaten van Samsung zou hebben maar na de ietwat teleurstellende aankondiging van Apple lijkt die zorg nagenoeg verdwenen te zijn, zo meldde een Koreaanse analist aan Reuters.

“Major concerns for Samsung had been that its smartphone momentum will decelerate with Apple’s new iPhone, but that’s now less of a concern as the new iPhone failed to excite many.Samsung’s got broader product lineups and better offerings for the lucrative high-end segment such as 4G models and that will put it in a better position in the fourth quarter,”

Inmiddels is natuurlijk wel al weer duidelijk geworden dat Samsung een nieuw 'iPhone 4S' hoofdstuk gaat toevoegen aan de strijd met Apple. Dat zorgt ongetwijfeld voor nieuwe, hogere, juridische kosten maar in of  die een hele grote deuk in de winst Samsung Mobile (zo'n 1.3 miljard Euro naar verwachting dus) zullen slaan is nog maar de vraag ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.