Nieuws
16 december 2011 - Ron Smeets

Samsung geeft patentstrijd iPhone 4S in Duitsland op

Of dit een teken is dat de strijd tussen Apple en Samsung begint te luwen waag ik te betwijfelen, maar misschien dat het een start is ;-)

Volgens een tweet van Florian Müller (FossPatents) heeft Samsung vandaag besloten de patentstrijd tegen Apple met betrekking tot de inbreuk op een aantal 3G patenten van de Koreanen, op te geven.

Volgens Müller heeft Samsung als verklaring gegeven dat de fabrikant nu erkent dat Apple de betreffende 3G technologie wel rechtmatig gebruikt in haar iPhone 4S. De Amerikanen hebben daarvoor namelijk een licentieovereenkomst gesloten met Qualcomm. Het besluit van Samsung komt kort na enkele uitspraken van rechters in diverse landen die zowel. In sommige gevallen kwamen de Koreanen als 'winnaar' uit de bus, maar in Frankrijk werd de eis op een verkoopverbod van de iPhone 4S onlangs afgewezen. Die zaak is overigens nog niet defintief van de baan omdat Samsung al aangegeven heeft Apple in Frankrijk te zullen blijven achtervolgen wegens patentinbreuk. Ik ben benieuwd of dat ook na de Duitse beslissing van Samsung nog door zal gaan. Waarschijnlijk wel, helaas ;-)

De tweet:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.