Nieuws
04 augustus 2016 - Ron Smeets

Samsung geeft een Olympische Galaxy S7 Edge aan alle 12.500 atleten in Rio En nu maar hopen dat ze hem ook allemaal gaan gebruiken voor selfie's en social media posts

Samsung is een van de hoofdsponsoren van het IOC en de Olympische Spelen. Daarvoor tast de Koreaanse fabrikant al jaren bijzonder diep in de buidel. Om er voor te zorgen dat het Samsung merk nog prominenter aanwezig is in Rio krijgen alle 12.500 atleten die aan de Spelen deelnemen een Olympische versie van de Galaxy S7 Edge.

De fabrikant hoopt daarmee natuurlijk dat sporters de komende weken, en wellicht ook daarna nog, de diverse Sociale Media (Instagram, Facebook etc) volstoppen met selfie's en foto's die ze met hun nieuwe Samsung smartphone gemaakt hebben.

Een leuke en redelijk kostbare actie van Samsung, alhoewel het natuurlijk niet in verhouding staat tot de bedragen die de fabrikant moet ophoesten als hoofdsponsor, maar de hoogte daarvan wordt (angstvallig) geheim gehouden. Maar de kosten van die 12.500 Galaxy's zullen daar ongetwijfeld bij in het niet vallen. Er zijn overigens wel schattingen, lijstjes die niet door het IOC of de Sponsoren samengesteld zijn, waarop bedragen van 65 tot 100 miljoen dollar genoemd worden.

Persoonlijk had ik het pas echt cool gevonden wanneer Samsung ook de meer dan 50.000 vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen in ruil voor een onvergetelijke ervaring, ook een Olympische Galaxy S7 Edge had gegeven, maar dat werd de fabrikant waarschijnlijk net iets te gortig. Nog los van het feit dat de meeste vrijwilligers natuurlijk niet zo heel erg bekend zijn en/of duizenden volgers hebben op hun sociale accounts.

Overigens krijgen de atleten alleen het toestel zonder lokale simkaart. De hoge roaming kosten zullen voor sommige sporters nog wel eens een drempel kunnen vormen wanneer ze het toestel willen gebruiken. Het is dus te hopen dat de WiFi netwerken in het Olympisch Dorp en de Stadions goed werken en voldoende capaciteit hebben ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.