Accessoires
03 september 2014 - Ron Smeets

Samsung Gear VR; mobiele virtuele realiteit of gewoon nerdy?

Samsung onthulde in Berlijn nog een bijzondere wearable; de Gear VR. Een virtual reality bril en systeem waarmee we volgens de fabrikant een nieuwe dimensie in ons mobiele leven kunnen gaan ontdekken. Dat klinkt heel fraai, maar is het eigenlijk niet gewoon een nerdy gadget?

Ik bedoel, de Glass ziet er al raar uit, maar dit op je hoofd? Hij lijkt nog het meest op een futuristische skibril. OK, misschien leuk om te gamen of als je op de bank zit en je wilt bij een film de 360 cinemax beleving een beetje nabootsen. Mmmth, misschien toch maar eens gaan proberen, die Gear VR ;)

Het complete systeem is samen met Oculus ontwikkeld en volgens Samsung is het de eerste VR headset die in grote getalen verkrijgbaar zal zijn. Ik heb het nog niet kunnen testen, maar de fabrikant zegt ook dat het toestel zeer comfortabel gedragen kan worden, onder andere door het gebruik van zachte, flexibele en lichte materialen. Behalve de Gear VR headset komt er oo een Samsug Game Pad die je aan het systeem kunt koppelen.

Uit het persbericht:
De Samsung Gear VR levert een ongeëvenaarde kijkervaring dankzij het 5,7 inch Quad HD Super AMOLED display van de Galaxy Note 4. Met de Gear VR Innovator’s Edition heb je de beste plek in het theater, bevind je je op het podium van voorstellingen dankzij de Full 360 graden 3D video en geniet je van games als nooit tevoren. In combinatie met de Samsung Game Pad zorgt de Gear VR voor een optimale gamebeleving. Prachtige werelden worden realiteit en de overrompelende gebruiker zit er middenin.

De Gear VR zal vanaf het vierde kwartaal van dit jaar in de winkels liggen voor 199 Euro. Het model met de Game Pad is 50 Euro duurder (€249). Letwel, je hebt ook een Galaxy Note 4 van 799 Euro bij nodig, anders werkt hij niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.