Accessoires
14 augustus 2014 - Ron Smeets

Samsung Gear VR gekiekt

Smartphone en gadget fabrikanten hebben zich de afgelopen twee jaar massaal op de wereld van de wearables gestort. Het aantal nieuwe smartwatches is bijna niet meer te tellen en de Google Glass (of Glass zoals we hem nu moeten noemen) duikt ook steeds vaker op als (duur) hebbedingetje.

Samsung heeft inmiddels van alle fabrikanten de meeste smartwatches op de markt gezet en de Koreanen werken ook een een Virtual Reality (VR) headset. Daarvan is nu een foto opgedoken.

Ik moet zeggen dat de Gear VR er niet echt 'draagbaar' uitziet. En ook heel anders dan de 'Glass' varianten van de Koreaanse fabrikant uit eerdere berichten. Ik vind mensen met een Glass op hun snufferd al een beetje raar, maar met dit systeem op je hoofd zou je haast blij worden als je hem mocht ruilen voor een Glass ;) Daarnaast vraag ik mij af of en hoe je hiermee normaal kunt lopen, als dat tenminste de bedoeling is. Om van de VR te kunnen genieten moet je ook een smartphone voor de lens van de bril plaatsen. Misschien dat Samsung een demomodel meeneemt naar de IFA, dan kunnen ze daar laten zien hoe het werkt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.