Wearables
16 augustus 2016 - Ron Smeets

Samsung Gear S3 ziet nog deze maand het daglicht in Berlijn Het is nu wel zeker dat de nieuw Koreaanse smartwatch tijdens de IFA onthuld wordt

Ooit was de IFA voor Samsung het uitgelezen moment om een nieuwe Galaxy Note te onthullen. Twee jaar geleden was dat echter voor het laatst, met de Note 4 en Note Edge. Daarna is de IFA voor Samsung toch vooral het event geworden om nieuwe slimme Gear wearables aan de wereld te presenteren. Al werd de Gear S twee jaar geleden enkele dagen voor de IFA gepresenteerd, maar vorig jaar was de Gear S2 wel de IFA ster voor Samsung ;)

Dit jaar zal de Gear S3 het daglicht zien in Berlijn. Dat gebeurt tijdens de persconferentie op 31 augustus, twee dagen voordat de IFA haar deuren opent voor het publiek. Er werd al langere tijd gespeculeerd dat de Gear S3 tijdens de IFA gepresenteerd zou worden, maar na het zien van Samsung's nieuwste teaser / uitnodiging kan alle twijfel weggenomen worden.

Over het design en de specs van de Gear S3 is officieel nog weinig bekend. Enkele maanden geleden doken wel al eens wat wazige afbeeldingen op, maar daarvan kon de echtheid niet achterhaald worden.

Hoe dan ook, de Gear S3 zal ongetwijfeld weer een ronde smartwatch worden. Gespeculeerd wordt dat hij, naast de bekende sensoren, ook uitgerust wordt met GPS en een Barometer. Ook zouden er mogelijk drie varianten van de Gear S3 beschikbaar komen, de Classic, Frontier en Explorer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.