Accessoires
28 augustus 2014 - Ron Smeets

Samsung Gear S: 'n smartwatch met simkaart

Samsung heeft vanochtend een nieuwe Smartwatch gepresenteerd. De Gear S valt niet alleen op door zijn grotere gebogen AMOLED display, maar ook omdat het toestel geschikt is om op 3G netwerken te koppelen. Er kan dus een simkaart in waardoor je hem zonder smartphone kunt gebruiken en er ook mee kan bellen.

Dat betekent dan natuurlijk wel dat je daarvoor ook wel weer een abonnement nodig hebt. Wil je dat niet, dan koppel je hem gewoon aan je Galaxy, Note of andere geschikte Samsung smartphone. Uiterlijk lijkt de Gear S een beetje op een kruising tussen de Gear 2 en de Gear Fit. Groter dan de laatste maar wel gebogen en iets smaller waar wel fraaier ontworpen dan de eerste. 

Opvallend is wel dat Samsung geen camera in de Gear S gepropt heeft. Ruimtegebrek wellicht. Enfin, dan maar geen spionagefoto's meer maken vanuit de pols ;-) De Gear S heeft verder een 2 inch gebogen Super AMOLED display van 360 x 480 pixels, Bluetooth 4.0, WiFi en diverse sensoren (gyroscoop, hartslagmeter, licht- en UV sensor, een barometer en kompas). De 300 mAh accu is helaas weer net voldoende voor 2 dagen gebruik. Het horloge is 39.8 x 58.3 x 12.5 millimeter groot (hxbxd). Net als de Gear 3 is de Gear S ook uitgerust met Tizen.

De adviesprijs van de Gear S is nog niet bekend wordt €399 Euro. Het nieuwe slimme horloge zal in wit en blauw/zwart verkrijgbaar zijn vanaf begin oktober.

Samsung%20Gear%20S_Pure%20White_2 Samsung%20Gear%20S_Blue%20Black_4 Samsung%20Gear%20S_Blue%20Black_1

Bron: Samsung