Accessoires
14 mei 2014 - Ron Smeets

Samsung Gear Glass nog dit jaar in de winkels?

Het is nog een onbevestigd bericht maar Koreaanse bronnen claimen te weten dat Samsung van plan is om nog dit jaar een eigen 'Glass' op de markt te brengen. De Gear Glass zou tijdens de IFA, begin september in Berlijn, aan de wereld gepresenteerd worden.

Geruchten over een Samsung 'Glass' variant zijn zeker niet nieuw. Vorig jaar werd al volop gespeculeerd dat de Koreaanse fabrikant aan een slimme bril werkt. Twee maanden geleden werd die nog onder de naam 'Galaxy Glass' gezien. Allemaal informatie uit patent(aanvrag)en.

De anonieme bron, die doet vermoeden dat hij bij Samsung werkt omdat hij over het bedrijf spreekt in de 'wij' vorm, deed zijn uitspraken tegenover Business Korea. "We rolled out the smartwatch first, and have secured a considerable amount of smart glass-related technology and patents. Following the roll out of our smart watch Galaxy Gear in September last year, we are slated to introduce our smart glass Gear Glass this September."

Die afbeelding hierboven is overigens ook afkomstig uit een van Samsung's patentaanvragen rondom wearable gadgets.

Bron


Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.