Accessoires
25 februari 2014 - Ron Smeets

Samsung Gear Fit; een sportieve smartwatch

Dit weekend presenteerde Samsung al de tweede generatie van de Galaxy Gear. Afgelopen avond had de Korenaase fabrikant nog een verrassing in petto toen tijdens de onthulling van de Galaxy S5 ook nog een sportieve smartwatch, de Gear Fit, het daglicht zag.

Eerder nog dan alle fitness en sport functies viel ieders oog vooral op het 1.84 inch gebogen Super AMOLED display van dit slimme horloge. Dat ziet er echt fraai uit. Misschien had Samsung wel iets vergelijkbaars moeten doen met het design van de Galaxy S5, maar dit terzijde. Uiterlijk heeft de Gear Fit overigens iets meer weg van een smartband dan een -watch. Hij is namelijk een stuk smaller.

Natuurlijk moet je de Gear Fit gebruiken in combinatie met een Samsung smartphone en de daarop aanwezige S Health functies en de verschillende meldingen (SMS, binnenkomende gesprekken, facebook- en twiiter meldingen etc.) maar zelf heeft het horloge ook een ingebouwde hartslag meter.

De accu heeft een capaciteit van 210 mAh en zou bij normaal gebruik drie tot vier dagen mee gaan tussen twee laadbeurten. Dat is al meer dan de eerste Gear, maar nog altijd te kort als je het mij vraagt. De volledige specs van de Gear Fit kun je hieronder bekijken. Enkele fotos's: 

Gear-Fit-Oranje Gear-Fit-Hartslag

De specs:

Display

1.84” Curved Super AMOLED (432x128)

Additional

Features

Pedometer, Exercise, Heart Rate, Sleep, Stopwatch, Timer

Notifications (SNS, Call, E-mail, Apps) 
Schedule, Smart Relay, Media Controller

Changeable Strap

IP67 Dust and Water Resistant,

Connectivity

Bluetooth® v4.0 LE

Sensor

Accelerometer, Gyro, Heart Rate

Dimension

23.4 x 57.4 x 11.95 mm, 27g

Battery

Standard Battery 210mAh 
Typical Usage 3~4 days, Low Usage up to 5 days
 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.