Entertainment
21 februari 2008 - Ron Smeets

Samsung GamePhone concept met afneembaar display

De reden van de Koreanen is iets anders dan die van Sony Ericsson, maar Samsung speelt momenteel ook met het idee voor een nieuw toestel met een afneembaar display.

Het Koreaanse concept spreekt over een GamePhone met diverse specifieke functies en dus ook een scherm dat los van het toestel gebruikt kan worden.

Op het moment dat het display verwijderd wordt ontvouwd zich op die plek een tweede (gaming) keypad. Bovendien is er door de extra ruimte die zo gecreeerd wordt ook plaats voor betere (meer) speakers. Niet onbelangrijk als je aan het gamen bent, toch?

In hoeverre dit concept ooit werkelijkheid zal worden is natuurlijk nog niet te zeggen maar het feit dat twee van 's werelds grootste toestel fabrikanten met hetzelfde idee spelen maakt de kans dat een dergelijk toestel er komt alleen maar groter, denk ik.Gerelateerde links:
Sony Ericsson ontwerpt toestel met afneembaar display
Nokia's kijk op de toekomstige GamePhone?
Kansloos Joystick Phone idee van Samsung
Bijzonder gamephone concept van Nokia
Samsung onthult 's werelds eerste dubbelzijdige display
Gamephone met DMB receiver van Samsung
GSM met verborgen display
Een échte gamephone
Gamephone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.