Toestellen
22 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Xcover; stofvrij, waterdicht en Android 2.3

Vandaag heeft Samsung de Galaxy Xcover officieel onthuld; een Android 2.3 smartphone die bovendien stofvrij en waterdicht (tot 1 meter, maximaal 30 minuten) is. Hij voldoet daarmee aan de IP67-norm.

Verder is de Galaxy Xcover een volwaardige Android smartphone. Tot de belangrijkste specs behoren een 3.65 inch HVGA TFT dicplay, een 3 megapixel camera met LED flitser, A-GPS, WiFi, Bluetooth 3.0, een 3.5mm audio aansluiting, microSD geheugenkaart, quad-band GSM met UMTS en HSPA support en een 800MHz processor.

De Samsung Galaxy Xcover is gemaakt van robuuste materialen, hetgeen samen met de IP67 certificering impliceert dat hij ook tegen een stootje kan. Zo is het scherm gemaakt van getemperd glas dat redelijk goed bestand is tegen krassen. Natuurlijk heeft Samsung het toestel ook voorzien van haar eigen TouchWiz UI met Samsung Hub applicaties voor Social Media en dergelijke. Verder zijn ook alle bekende Google (Android) diensten aanwezig.

Het duurt overigens nog even voordat de Galaxy Xcover in de winkels ligt. Het toestel wordt vanaf het vierde kwartaal (oktober-december) verwacht en gaat €299,- kosten (adviesprijs voor het losse toestel).

Foto's: Samsung-XCover-Front Samsung-XCover-Back

De volledige specs:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.