Toestellen
26 januari 2013 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Xcover 2 officieel onthuld

Hij was al een paar keer gespot maar Samsung heeft gisteren de waterdichte en stofvrije Galaxy Xcover 2 officieel onthuld. Verwacht werd dat dit toestel onderdeel zou worden van de nieuwe aankondigingen in Barcelona, op het MWC. Dat blijkt nu dus niet meer het geval te zijn.

De Galaxy Xcover 2 is de opvolger van de ruim anderhalf jaar geleden gepresenteerde Galaxy Xcover. De Xcover 2 is qua specs natuurlijk ietwat geupdate. Zo heeft hij nu een 4 inch WVGA (800 x 480) display, Android 4.1 Jelly Bean, IP67 certificering, een 5 megapixel camera en een 1 GHz dual core processor met 1GB RAM. Standaard is hij voorzien van 4GB intern geheugen dat middels een microSD kaart eventueel uitgebreid kan worden.

Wanneer de Galaxy Xcover 2 in de winkels verschijnt en welk bedrag op het prijskaartje zal staan heeft Samsung nog niet bekend gemaakt. Eerdere geruchten, waarin de roadmap voor de eerste helft van 2013 van de fabrkant te zien was, spraken al over een Amerikaanse winkelrelease in februari, maar dat moet dus nog bevestigd worden.

Enkele foto's: Sam-Gal-Xcover-2-d Sam-Gal-Xcover-2-c Sam-Gal-Xcover-2-a Sam-Gal-Xcover-2-b Sam-Gal-Xcover-2-f

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.