Toestellen
24 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy W, M Pro, Y en Y Pro gepresenteerd

Samsung heeft vandaag vier nieuwe Galaxy toestellen min of meer gepresenteerd. Opvallend is dat de Koreaanse fabrikant de naamconversie gewijzigd heeft. Dat wil zeggen dat er behalve de S nu ook andere letters gebruikt worden (Ace, Europa en zo even buiten beschouwing gelaten ;-))

Het gaat om de Galaxy W, de Galaxy M Pro, de Galaxy Y en de Galaxy Y Pro. De 'Pro' modellen hebben allemaal een fysiek toetsenbord. De overige twee (W en Y) zijn zogenaamde touchscreen only toestellen.

De vier toestellen zullen tijdens de IFA (vanaf 2 september) uitgebreid gepresenteerd worden. De Galaxy W is het 'duurste' model van de vier toestellen die vandaag onthuld werden. Hieronder heb ik de belangrijkste specs, voor zover die op dit moment bekend zijn, van de vier nieuwe Galaxy modellen bij elkaar gezet.

Samsung Galaxy W; een 3.7 inch WVGA display, 1.4GHz (single core) processor, 5 megapixel camera, WiFi, Bluetooth 2.1, Android 2.3 en een 1500mAh accu.

Samsung Galaxy M Pro: 2.66 inch HVGA display, 5 megapixel camera, 1GHz processor, WiFi, Bluetooth 3.0, front (VGA) cam, Android 2.3, een 1350mAH accu en dus een fysiek qwerty toetsenbord

Samsung Galaxy Y: 3 inch QVGA touchscreen display, 800MHz processor, Bluetooth 3.0, WiFi, een 2 megapixel camera en Android 2.3

Samsung Galaxy Y Pro: Een 2.6 inch display, 800MHz processor, Bluetooth 3.0, WiFi, een 2 megapixel camera en Android 2.3.

Over de (Nederlandse) prijzen en beschikbaarheid was mij op dit moment nog niets bekend.

Samsung-Galaxy-W_M_Pro Samsung-Galaxy-Y_Y_Pro

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.