Nieuws
03 februari 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab zou een uitvalpercentage van 15% hebben

De afgelopen dagen is in de VS nogal wat te doen over de Samsung Galaxy Tab. Volgens ITG, die gegevens van zo'n 6.000 winkels in de VS verzameld hebben, zou zo'n 15% van alle Samsung Galaxy Tabs met problemen te kampen heeft die groot genoeg zijn om het toestel (ter reparatie) terug naar de winkel te brengen.

Samsung heeft inmiddels al gereageerd door te verklaren dat het uitvalpercentage van de Galaxy Tab, wereldwijd, onder de 2% ligt. Een van beide partijen spreekt dus niet de waarheid, maar wie? Of ligt die wellicht in het midden?

Enfin, wat wel gezegd moet worden is dat de gegevens van ITG afkomstig zijn uit de VS, waar 'slechts' 350.000, van de 2 miljoen Galaxy Tab's verkocht zijn. Daarnaast lijkt 15% wel heel erg veel, zeker omdat er op zich weinig grote problemen met betrekking tot de Tab (online) bekend zijn. Over het algemeen, en dat is ook mijn en Cowboy Marc's ervaring, werkt de Galaxy Tab prima.

Natuurlijk worden exacte cijfers over uitvalpercentages nooit prijsgegeven. Dat zijn zo ongeveer de best bewaarde geheimen van de mobiele toestel markt. Wat is jullie ervaring met de Galaxy Tab (als je er eentje hebt natuurlijk ;-))?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.