Toestellen
04 november 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab vanaf morgen bij Vodafone te koop

De Samsung Galaxy Tab ligt al mondjesmaat in de winkels. Nu zal deze Android Tablet, is mijn verwachting, niet zo hard lopen als bijvoorbeeld zijn smartphone broertje, de Galaxy S, maar het is wel de tweede touchscreen Tablet die, sinds de iPad, breed in de Nederlandse markt geintroduceerd gaat worden.

Zo maakte Vodafone vandaag bekend dat de Galaxy Tab vanaf morgen ook daar verkrijgbaar zal zijn. Gezien de relatief hoge losse toestelprijs van de Galaxy Tab (749 Euro) is het het natuurlijk vooral belangrijk om te weten in combinatie met welke abonnementsvormen en tegen welke voorwaarden Vodafone de Samsung Tablet gaat aanbieden. Hieronder staat een overzicht daarvan.

Vodafone heeft speciaal voor de Galaxy Tab, en ongetwijfeld ook voor toekomstige vergelijkbare tablets, een nieuwe abonnemenstvorm in het leven geroepebn: MBB (Mobiel BreedBand) + Bel +SMS. Dit tweejarige abonnement gaat 40 Euro per maand kosten en dan moet je nog 329 Euro voor de Tab bijbetalen. Kortom, da's niet bepaald goedkoop. Zeker als je bedenkt dat je naast de 2.5GB dataverkeer maar 50 belminuten of SMSjes krijgt.

De Galaxy Tab is ook te koop in combinatie met een Mobiel BreedBand only (zonder belminuten en SMSjes dus). Die abonnementen starten bij 20 Euro per maand, MBB Start (plus 539 Euro voor de Tab) tot 50 euro per maand, MBB Extra, waarbij de Galaxy Tab gratis geleverd wordt. Dat wil zeggen je hoeft niets meer bij te betalen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.