Accessoires
26 oktober 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab vanaf 30 oktober in de winkels

Vandaag presenteerde Samsung de Galaxy Tab aan de Nederlandse (gadget) pers. De Koreaanse tablet is natuurlijk al een aantal keren 'officieel' gelanceerd dus echt veel technisch nieuws had Samsung niet te melden over het apparaat.

Wat wel interessant is om te weten is dat de Galaxy Tab vanaf aanstaande zaterdag (30 oktober) leverbaar zal zijn in Nederland. Het toestel zal uiteindelijk, behalve bij de bekende telefoonwinkels, onder andere ook bij het Office Centre en de Media Markt verkocht gaan worden.

In Nederland worden standaard een aantal apps met de Samsung Galaxy Tab meegeleverd. De Bol.com en NRC Next App zijn daar twee van. Die laatste is overigens alleen de eerste zes maanden gratis, daarna zul je ervoor moeten gaan betalen. De Bol.com app is volledig geintegreerd met de online shop van Bol. Je kunt met je eigen account inloggen en vervolgens heb je direct toegang tot alle e-boeken die je eerder al aangeschaft had. Die app zag er op zich goed uit en als je je Galaxy Tab als e-reader wil gaan gebruiken dan is dit, voor de Nederlandse markt en los van de belfunctie, een aardig voordeel in vergelijking tot de overwegend Engelstalige boekwinkel van de Apple iPad.

Laten we hopen dat Samsung meer unieke features in de Tab gaat stoppen want het prijskaartje van de Galaxy Tab (€ 749,-, los) is, voor het gemak maar even weer vergeleken met de iPad, natuurlijk niet bepaald 'voordelig' te noemen. Los is deze kleinere tablet namelijk duurder dan die van Apple.

De Nederlandse (gadget) pers aan de Tab ;-) Aan%20de%20Tab

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.