Nieuws
27 januari 2011 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab twee miljoen keer verkocht

Volgens de Koreaanse nieuwsdienst Yonhap heeft Samsung aan hen gemeld dat de verkoopteller van de Galaxy Tab binnen drie maanden nadat het toestel op de markt kwam de grens van twee miljoen verkochte exemplaren al doorbroken heeft.

Van die twee miljoen zijn er zo'n 500.000 in Europa verkocht, 350.000 in Noord Amerika en 330.000 in Azië. Waar de overige ca. 820.000 exemplaren verkocht werden wordt niet expliciet genoemd. De Samsung tablet ligt in 94 landen in de winkels. Ter vergelijk, Apple verkocht in Q4 van 2010 7.33 miljoen iPads. In dat licht gezien doet de Samsung Galaxy Tab het dus helemaal niet slecht. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.