Entertainment
23 september 2010 - Ron Smeets

Samsung Galaxy Tab in Australië duurder dan de iPad 3G

Samsung is zeker niet het goedkoopste mobiele merk op de markt, maar doorgaans slagen de Koreanen er prima in om toch ook zeer concurrerende prijskaartjes aan hun producten te hangen. In het geval van de Galaxy Tab lijkt dat in Australië echter niet het geval te zijn.

De 16GB Samsung 3G Android Tablet gaat daar los namelijk 999 Australische Dollars (ca. 715 Euro) kosten terwijl de 16GB iPad 3G een prijskaartje heeft van 799 AU$ (ca. 571 Euro).

Tja, of je nu een Australische Apple of Android fan bent, 200 dollar verschil is natuurlijk veel geld voor een toestel dat ook nog eens een (veel) kleiner display heeft. Voordeel is natuurlijk wel dat je met de Samsung Galaxy Tab ook gewoon kunt bellen dus je hoeft niet persé nog een extra mobieltje mee te slepen (en/of te kopen). De tijd zal moeten uitwijzen of de Galaxy Tab met dit prijskaartje Down Under een succes zal worden.

OK, Australië ligt niet bepaald naast de deur, maar dit voorspelt volgens mij ook niet veel goeds voor het Europese prijskaartje van de Galaxy Tab. De officiele Nederlandse prijzen zijn nog niet onthuld maar bij de Phone House zou hij, los, €799 kosten. Dat is ook niet bepaald goedkoop en 200 Euro duurder dan de iPad 3G. Sterker nog, voor 799 Euro kun je ook de 64GB iPad 3G kopen. Natuurlijk zal de Samsung Galaxy Tab vooral ook in combinatie met een abonnement geleverd worden en dat is bij de iPad (officieel) niet mogelijk. Dan nog is 799 Euro best veel geld. Eerder werd al bekend dat de Galaxy Tab in Duitsland binnenkort voor 99 Euro, plus een tweejarig abonnement van €27,50 in de schappen van O2 zal liggen.

UPDATE (15u30): Ik ontving zojuist een officiele prijsstatement van Samsung over de Galaxy Tab in Nederland: "De TAB zal in combi met een abonnement worden aangeboden via de operators. Prijszetting wordt door de operator bepaald. Los zijn de prijzen als volgt: 749 voor de 16GB en 849 voor de 32GB editie"

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.